:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2020   20:26

0

138

Bez odgovora iz ambasade u Berlinu zbog čega nije došlo do susreta Grenela i Kurtija

Premijer Kosova Aljbin Kurti nije se sastao sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričardom Grenelom u Minhenu, a iz kancelarije američkog ambasadora nisu dali odgovor Gazeti Ekspres po tom pitanju.

Prištinski list uputio je pitanja Grenelovoj kancelariji da proveri da li je odbio da se sastane sa Kurtijem i da li je to povezano sa Kurtijevim nedavnim stavovima nakon što je imenovan za premijera.

Međutim, u Berlinu nisu rekli da li je sastanak sa Kurtijem odbijen i da li je to povezano sa njegovim izjavama.

"Trenutno nemamo nikakvu konkretnu izjavu za vas", istakao je portparol američkog ambasadora Dik Kastin, odbijajući da govori o onome što se desilo u Minhenu.

Zašto se nije sastao sa Grenelom, zagonetan je bio i sam premijer Kosova, navodi Gazeta Ekspres.

Kurti je istakao da je održao nekoliko važnih sastanaka u Minhenu, da prema njegovim rečima, nikada nije imao više sastanaka sa diplomatama i međunarodnim zvaničnicima, ali, nije spomenuo zašto se nije video sa Grenelom.

"Nikada nisam imao više sastanaka sa međunarodnim diplomatama i političarima nego u ova dva dana. Razgovarao sam sa našim prijateljima, sa našim partnerima i sa svima onima koji su nam puno pomogli. Nova vlada strpljivo radi na pojašnjavanju naših stavova i izgradnji mostova potrebnih za obostrani uspeh", poručio je kosovski premijer.

Međutim, kako piše Gazeta Ekspres, Kurtijevi sumnjičavi stavovi o nedavnim sporazumima potpisanim između Kosova i Srbije, posredovanim od strane ambasadora Grenela, naterale su međunarodne zvaničnike da se distanciraju od njega tokom Bezbednosne konferencije u Minhenu.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva