:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Decembar 30, 2020   14:52

0

124

Bez organizovanog dočeka Nove godine u Kosovskoj Mitrovici

Organizovanog dočeka Nove godine, na otvorenom, u hotelima i restoranima u Kosovskoj Mitrovici - neće biti.

Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, preporuka struke je da se ne organizuju svečanosti i proslave, koje podrazumevaju okupljanja ljudi.

Iz tog razloga, u hotelu "BB" u Kosovskoj Mitrovici, neće biti organizovanog dočeka, kaže za Radio Kontakt Plus, suvlasnik i menadžer Ivan Raković.

„To će biti gubitak za nas, jer smo prethodnih godina bili rezervisani nekoliko meseci unapred, a ove godine nije takav slučaj… S obzirom na to da je ovo globalni problem, mi smo kao firma zadovoljni da smo svi na broju i to je ono što je bitno. Nikakva proslava Nove godine, nikakva velika okupljanja, već samo standardno porodični ručkovi i to bi bilo to za ovu godinu.“

I pored toga što je pandemija uticala na poslovanje, menadžment hotela "BB" se potrudio da njihovi zaposleni ne trpe posledice.

„Borimo se, trudimo se i cilj nam je da u doba korona virusa naši radnici kojih nije malo budu namireni, da uredno primaju plate i da pristojno žive od svog rada. Na mišiće, ali uspevamo da zatvorimo krug, eto tako da tako kažem. Nadamo se boljitku u narednom periodu“, kaže Raković.

Uprava hotela "BB" nije od lokalne samouprave tražila materijalnu ili bilo kakvu drugu pomoć, radi prevazilaženja posledica koje firma trpi zbog pandemije.

„Nismo tražili nikakvu pomoć, jer se ’krpimo’ kako znamo i umemo“, dodaje Raković.

Radno vreme hotela "BB" je svakog dana od 7h do 20h.

„Posle 20h radimo hranu za poneti. U dobroj meri nas to negde i ’vadi’, jer dosta ljudi naručuje hranu, snebivaju se sedenja po restoranima i kafićima, tako da smo našli neki balans, a to je suština poslovanja“, kaže Raković.

U hotelu se inače poštuju mere zaštite od širenja virusa korona.

„Pratimo smernice nadležnih i poštujemo epidemiološke mere. Svesni smo problema, bitno je da sve ovo prođe, da sačuvamo žive glave, a za posao će biti i prostora i vremena“, dodao je Raković.

Pandemija je uticala i na poslovanje hotela “Beli dvor”, kaže za Radio Kontakt Plus, vlasnik Bratislav Pantović.

„Od 100% svojih kapaciteta, ja trenutno koristim samo 10%. Nema studenata i profesora, jer sada rade na daljinu (online), a oni su najčešće bili naše mušterije. Sa 15 radnika spao sam na četiri. Nema se para da plaćam radnike. Radimo hranu za poneti, ali i to u mom lokalu slabo funkcioniše“, dodaje Pantović.

Pantović je rekao da ima saznanja da se uprkos zabranama, u pojedinim ugostiteljskim objektima, organizuju proslave i okupljanja.

U tom kontekstu pomenuo je kompleks "Rajska banja", u kojem se prema njegovim tvrdnjama organizuju proslave.

„Samo tamo može muzika, samo tamo može sve…Velike firme idu tamo, o čemu se tu radi - ne znam, ali treba i drugi da rade i žive. Za Novu godinu ne možemo ništa da organizujemo, iako bi rado to uradili.. Nije fer da se to tako radi, da ima povlašćenih.“

Inače za novogodišnje praznike "Beli dvor" će raditi od 7h do 19h.

Direktor kompleksa "Rajska banja", Danilo Delibašić, kaže za Radio Kontakt Plus, da u tom objektu nema organizovanog dočeka Nove godine.

Prema njegovima rečima, zabunu je unela objava na društvenoj mreži Instagram, u kojoj je navedena posebna ponuda za novogodišnju noć, a od koje se odustalo.

„Nema proslava, nema proslava za Novu godinu. To je bilo na Instagramu, pa nisu lepo razumeli, to je pogrešno protumačeno… Nema nikakve veze sa proslavom, to je samo večera za parove u sobama. Od toga smo odustali zbog epidemiološke situacije, baš zbog toga da ne bude da pravimo proslavu, i za Novu godinu nema ništa“, objašnjava Delibašić.

Prema njegovim rečima, restoran će raditi do 18h ili 20h, u zavisnosti od epidemioloških mera.

Inače, napominje da je pandemija uticala i na poslovanje ovog turističkog kompleksa.

„Kapacitet Spa centra i restorana smanjen je na minimum, sve radimo po propisima. Imamo malo gostiju, neki ručak i to je to, baš nas je pogodio Covid-19“, kaže Delibašić.

A evo kako će neki od naših sugrađana provesti predstojeće praznike:

„Daleko od svega, na planini Rogozni, sa dobrom vrućom rakijom i sušenom pršutom. Opušteno u mom kraju. Ko hoće može sa mnom, a ko neće - neka ostane ovde.“

„Novu godinu i Božić ću provesti kod kuće, u krugu porodice.“

„Novogodišnje i božićne praznike ću provesti u kućnoj atmosferi, možda odem i na jednu žurku.“

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMKosovska Mitrovicadoček Nove godine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva