:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2015   12:05

0

145

Bez glasova žirija Crne Gore i MakedonijeObjavljujući konačne rezultate EBU je saopštio da je, nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke izvršnog supervizora predsednika referentne grupe, doneta odluka da se poeni iz Crne Gore i Makedonije dodele isključivo na osnovu glasova publike, bez uračunavanja glasova žirija.

U obe zemlje, kako je navedeno, glasanje putem SMS poruka je za 100 odsto primenjeno, a isključenje dva žirija biće tema idućeg sastanka Referentne grupe u junu.

Takođe je objavljeno da je u prvom polufinalu, u kojem se takmičila i predstavnica Srbije Bojana Stamenov, pobedila Rusija sa 182 poena, iza koje su bile Belgija sa 149 i Estonija sa 105 poena.

Što se Srbije tiče, ona je u prvom polufinalu, u takmičenju 16 zemalja za 10 mesta u finalu, osvojila deveto mesto sa osvojenih 63 poena.

U drugom polufinalu pobedila je Švedska sa 217 poena, zemlja čiji je predstavnik ovogodišnji pobednik Evrosonga.

Na drugom mestu bila je Letonija sa 155 poena, a treći Izrael sa 151 poenom.

Prema konačnim rezultatima, pobednik ovogodišnje Evrovizije je Švedska sa 365 osvojenih poena, na drugom mestu je takmičenje završila Rusija sa 303 poena, koja je dobar deo glasanja bila vodeha, dok glasove nisu počele da saopštavaju zapadne zemlje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva