:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2015   12:05

0

203

Bez gužve na graničnim prelazima

Kako je navedeno, za razliku od jučerašnjeg stanja, danas na Božić koji se slavi po gregorijanskom kalendaru, nema gužvi ni zadržavanja, a tokom noći kolona automobila se raščistila.

Samo je teretni saobraćaj bio pojačan, pošto su kamioni koji su čekali na izlaz iz Republike Hrvatske tokom noći ulazili u Srbiju.

Na prelazu Tovarnik- Šid, na izlazu i ulazu u zemlju danas nema gužvi ni zadržavanja.

Kolone automobila na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prelazu Batrovci takođe su se bitno smanjile, tako da u putničkom prometu nema zadržavanja i na ulazak u Republiku Srbiju se čeka do 20 minuta.

Kada je teretni saobraćaj u pitanju, situacija je malo drugačija, jer se na izlasku iz Republike Hrvatske formirala kolona od oko kilometar, pa je zadržavanje za kamione oko sat vremena.

Karakteristične praznične gužve nema ni na graničnom prelazu Horgoš, kako na izlasku iz Mađarske, tako ni na ulasku u Srbiju, gde zadržavanje traje do 20 minuta. Na graničnom prelazu Kelebija, ni u putničkom, ni u teretnom prometu nema zadržavanja.

Zadržavanja nema ni na ulaznoj, ni na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina. Na graničnim prelazima Preševo i Gostun promet se odvija uobičajeno, bez zadržavanja.

Zbog božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se da bi u narednim danima intenzitet saobraćaja mogao ponovo da bude pojačan, a posebno kada nakon slobodnih dana putnici počnu da se vraćaju u zemlje u kojima inače žive i rade.

Uprava carina će tokom prazničnih dana raditi punim kapacitetom, kako bi se izbegla suvišna zadržavanja na prelazima, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva