:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   18:54

0

188

"Bezdušni 2" večeras u TC Ušće


Na svečanu projekciju će po crvenom tepihu stići ruski producent Petar Arunov i direktor fotografije Pavel Kopinos, kao i popularni srpski glumac.

Reditelj Roman Prigunov i glavna zvezda Danila Kozlovski nisu mogli da dođu u Beograd, jer je već 17. aprila premijera ovog hita u Pekingu.

Biković je posle novinarske projekcije na Ušću izjavio Tanjugu da film naizgled govori o novcu i korupciji, a u suštini o ljudskoj duši.

Drama sa elementima političkog trilera dešava se u savremenoj Moskvi i delom na Baliju.

Produkcija pleni luksuznim enterijerima, glamuroznom fotografijom, skupim automobilima...

Film govori o finansijskim malverzacijama, korupciji, tajkunima, nameštaljkama u svetu visoke tehnologije i visoke politike, ali i o duši učesnika te velike igre savremenog kapitalizma. "Smatram da u kvalitetnom filmu implicitno otkrivate publici o čemu se radi. To nije docirano, niko neće bukvalno izgovoriti: ovaj kapitalizam nam jede dušu svima. To treba gledalac sam da zaključi", izjavio je Biković.

Kako je dodao, u ovom filmu "okviri su korupcija, pare, taština, ima zajedničkih imenitelja kao u filmu "Đavolji advokat" (sa Al Paćinom), ali se radi o ljudskoj duši, a ne o parama". "Pare su samo okvir u kojem čovek može lako da zaboravi dušu", zaključio je Biković.

Njegov lik u filmu Roman Bjelkin, mladi i uspešni direktor velike korporacije, u scenariju je koncipiran kao negativac, ali ostaje otvoreno pitanje da li vara sa predumišljajem ili je postepeno, sklapajući razne kompromise, otišao predaleko.

Glavnu ulogu, istaknutog biznismena uvučenog u špijunsku intrigu, igra popularni ruski glumac Danila Kozlovski, a u ekipi su Maša Andrejeva, Aleksandra Bortič, francuski glumac Dominik Pinon, Sergej Burunov, Kristina Babuškina, Pavel Vorožcov, Vladimir Simonov, Ljev Prigunov...

Film je nastavak istoimenog hita iz 2012. po bestseleru Sergeja Minajeva. Prvi deo je otvorio Međunarodni filmski festival u Moskvi, dobio pet nominacija za nagradu Zlatni orao, a Kozlovski ga je i osvojio za najbolju mušku ulogu.

Glavni producent je Fjodor Bondarčuk, a srpski distributer je "Dexin film".

Film "Bezdušni 2" uspešno se prikazuje već mesec dana u Rusiji, a krajem marta bila je i premijera u Nemačkoj.

Inače, Biković je rekao Tanjugu da na osnovu iskustva u ovom skupom projektu smatra da se srpska i ruska kinematografija ne razlikuju mnogo u tehnološkom smislu.

"Mi snimamo istom kamerom. Manje više je isti broj ljudi u ekipi. U ovom filmu Moskva izgleda glamurozno jer je direktor fotografije imao takav pristup, ali ja ne mislim da, na primer, naš "Montevideo" kaska za ovim filmom", izjavio je Biković.

On je ocenio da je "razlika između naših filmova generalno i onih u Rusiji to što oni imaju bolji pripremu"."Za to pripremanje je posebno veliki majstor Nikita Mihalkov", istakao je glumac koji je igrao značajnu ulogu u najnovijem filmu Mihalkova "Sunčanica".

Na pitanje o saradnji sa Prigunovom odgovorio je da je on drugačiji reditelj, mlađi je, dinamičniji, ima drugačiji ritam i pristup.

"Ako bismo poredili ova dva filma, oni imaju potpuno različite priče, ali bi imali istu temu, jednu osnovnu nit, a to je - niko neće živeti tvoj život umesto tebe", rekao je Biković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva