:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 17, 2019   22:11

0

160

"Bi-Bi-Si": Meta beogradskih protesta je predsednik Vučić

Britanski "Bi-Bi-Si" izvestio je danas o tenzijama koje su izbile tokom protesta pokreta "1 od 5 miliona" u Beogradu, navodeći da je "meta beogradskih protesta predsednik Aleksandar Vučić".

Podsećajući da su demonstracije pokreta "1 od 5 miliona" mesecima proticale u miru, "Bi-Bi-Si" je javio da su one eskalirale u subotu, kada su pristalice pokreta upale u zgradu RTS-a.

- Vučić, reformisani ekstremni nacionalista, koji sada želi da vodi Srbiju u EU, ranije je izjavio da neće pristati na zahteve opozicije da se sprovedu izborne i medijske reforme - navodi britanski javni servis.

U tekstu pod naslovom "Protesti u Srbiji: Predsednik Vučić meta beogradskih demonstracija", "Bi-Bi-Si" je preneo i da je objavljen snimak kako Vučić u Predsedništvu igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova, u trenutku kada se razljućena masa okupljala ispred zgrade.

Britanski medij navodi i da je Vučić danas na venrednoj konferenciji za novinare poručio "da se ne boji".

- Srbija je demokratska zemlja, zemlja reda i zakona, i Srbija će znati kako da odgovori - citira "Bi-Bi-Si" obraćanje srpskog predsednika, dodajući da je učesnike protesta nazvao "fašistima, lopovima i huliganima".

BBC prenosi kako su protestanti provalili u zgradu Javnog servisa

Podsećajući kako su protesti pokreta "1 od 5 miliona" počeli u novembru prošle godine, "Bi-Bi-Si" ocenjuje da je "predsednik ekstremno-desničarskog pokreta Dveri Boško Obradović sada jedna od najistaknutijih figura u protestima opozicije".

Kako dodaje "Bi-Bi-Si", Obradovića koji je bio među onima koji su na silu ušli u zgradu RTS, Vučić je nazvao fašistom.

Britanski javni servis, takođe, ocenjuje da je Vučić kada je izjavio "da njih 1.000 misle da mogu da određuju sudbinu jedne zemlje" verovatno potcenio broj demonstranata.

Izvor: Танјуг

VučićprotestiBBC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva