:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2023   16:37

0

133

Biblioteka "Sveti Sava" u Leposaviću obeležila Savindan

Biblioteka "Sveti Sava" u Leposaviću obeležila je svoj dan rezanjem slavskog kolača i dodelom nagrada svojim najvernijim čitaocima.

Zahvalivši se opštinskom rukovodstvu na čelu sa Zoranom Todićem i zaposlenima u toj ustanovi kulture, direktorica biblioteke „Sveti Sava“ Aleksandra Balović rekla je da će nastaviti da slede put svetosavlja.

“Hvala lokalnoj samoupravi čija je pomoć zalog našeg opstanka i ostanka na ovim prostorima, a mi ćemo se dodatno potruditi da dostojno sledimo put svetosavlja i da svake godine slavimo ovaj praznik u sve većem broju”, rekla je Balović.

Balović se takođe zahvalila i Ministarstvu kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na nesebičnoj pomoći i podršci u svakodnevnom radu.

Posebno se zahvalila deci što vole knjigu i što i u vreme tehnologije ipak znaju značenje pisane reči.

“Posebno hvala deci i njihovim roditeljima koji su ih naučili da cene i vole knjigu i da u današnje vreme cene njen značaj”, dodala je ona.

Drugu godinu zaredom, Biblioteka „Sveti Sava“ nagrađuje svoje najvernije čitaoce pa je tako bilo i ove godine. Nagrade su dobili najmlađi čitaoci predškolci, đaci osnovnih i srednjih škola, studenti, radnici i naravno penzioneri.

Zahvalnicu za izuzetnu pomoć u razvoju bibliotečke delatnosti, dobila je Lokalna samouprava, profesorica Valentina Pitulić i Ljiljana Petrović koja je biblioteci poklonila redak komplet knjiga.

Na kraju svečanosti Balović je citirala reči velikog vladike Nikolaja iz Molitve posvećene Svetom Savi: "Sveti Savo moli Boga za nas".

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMLeposavićSavindanbiblioteka Sveti Sava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva