:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2019   17:43

0

75

Biće formirana radna grupa za podsticaj građevinske industrije

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Akcioni plan za sprovođenje Strategije integrisanog upravljanja granicom u Srbiji 2017-2020. za 2019. godinu, Odluku o obrazovanju radne grupe za koordinaciju i utvrđivanje mera za podsticaj domaće građevinske industrije i više uredbi.

Strategija integrisanog upravljanja granicom definiše strateške i ciljeve granične policije, carine, granične veterinarske i fitosantirane inspekcije, kao i deo ciljeva u vezi sa migracijama, vizama i azilom.

U radnu grupu za koordinaciju i mere za podsticaj domaće građevinske industrije ućiće predstavnici Ministarstva građevinarstva, PKS, Ministarstva privrede, Udruženja banaka, građevinskih i putarskih kompanija, a njihov je zadatak da naprave akcioni plan s merama koje bi kompanijama iz Srbije olakšale dobijanje poslova.

To podrazumeva da će se raditi, između ostalog, na programu subvencija za opremu za građevinske i putarske kompanije i na lakšem dobijanju garancija koje im trenutno otežavaju slabiji rezultati postignuti u periodu kada su bili finansijski uništeni, pa zbog toga nisu u mogućnosti da dobiju garancije i budu glavni izvođači.

Vlada je usvojila i više uredbi - o državnom programu obnove komunalne infrastrukture koja je uništena u poplavama juna 2019. i za te namene odredila je 1.200.000.000 dinara.

Usvojena je i Uredba o internom tržištu rada državnih organa, kojom će se uskladiti ponuda i tražnja za odgovorajućim profilom državnih službenika u državnim organima, povećaće se interna transparentnost slobodnih radnih mesta i mobilnost zaposlenih u okviru državnih institucija.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2020. godinu.

Izvor: Танјуг

Vlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva