:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2023   13:49

0

74

BiH nikada neće priznait Kosovo dok su strukture oko Dodika na vlasti

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac izjavio je da je zavidan nivo jedinstva političkih rukovodstava Srbije i Republike Srpske, te da BiH nikada neće priznati Kosovo, dok su u organima BiH strukture okupljene oko predsednika Srpske Milorada Dodika.

"Dobro je poznato da BiH nikada neće priznati Kosovo dok god srpski predstavnici iz Republike Srpske iz ove strukture okupljene oko predsednika Srpske Dodika sede u institucijama BiH. To se nikada neće desiti. Mi i u nekim drugim globalnim kretanjima pratimo jedni druge", rekao je Košarac novinarima u Beogradu, gde je učestvovao na Beogradskom ekonomskom forumu.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Košarac je rekao da je vidljivo da Srpska ima podršku rukovodstva Srbije u mnogim projektima.

"Vidljivo je da Srpska na adekvatan način prati politička kretanja u Srbiji i sve ono što se tiče Srbije", rekao je Košarac, dodajući da zavidan nivo jedinstva političkih rukovodstava dve republike daje snagu i Srbiji i Srpskoj.

Kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmena, Košarac je napomenuo da je Srbija jedan od važnih partnera BiH i Srpskoj.

"Dobro je poznato da imamo nekoliko važnih zajedničkih projekata u oblasti energetike, da želimo da afirmišemo i druge projekte. Јednostavno, mogu da kažem da iz aspekta ukupnih odnosa Srbije i Republike Srpske, to može biti samo udžbenički primer kako i na koji način mogu da sarađuju dve države", rekao je Košarac.

Izvor: T a n j u g

KiMStaša KošaracBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva