:

:

TV Most

clock

Jun 24, 2019   16:41

0

92

Bilateralni odnosi sa Norveškom dobri i stabilni

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom spoljnih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Soreide o sveukupnim bilateralnim odnosima dve zemlje. Tema razgovora Brnabić i Eriksen Soreide bila je i unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture.

Ana Brnabić je ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i stabilni, uz konstataciju da ih karakteriše kontinuirana saradnja i kroz razmenu poseta na najvišem nivou.

Premijerka je takođe istakla da je Srbiji pomoć Norveške veoma značajna i kada je reč o prevazilaženju zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine.

Naglasila je da je Srbija spremna da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Priština povuče jednostrano nametnute takse, a da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Ine Eriksen Soreide potvrdila je da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i iznalaženja prihvatljivog rešenja za obe strane.

Govoreći o odnosima dve zemlje norveška ministarka je ocenila da su veoma dobri i izrazila očekivanje da će se i u budućnosti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima. Ona je izrazila zadovoljstvo napretkom reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Premijerka Brnabić je zahvalila ministarki na podršci evrointegracijama i donacijama koje Vlada Kraljevine Norveške pruža Republici Srbiji.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva