:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2019   14:18

0

248

Bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa zamenikom ministra inostranih poslova Republike Jermenije Artakom Apitonianom, koji je u sastavu delegacije predsednika Republike Jermenije Armena Sarkisjana.

Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o stanju i perspektivi bilateralnih odnosa između dve zemlje. U tom smislu istaknut je značaj posete jermenskog predsednika Republici Srbiji.

Dačić sa zamenikom ministra inostranih poslova Jermenije Artakom Apitonianom

Naglašeno je da kontakti dva predsednika predstavljaju izvrsnu osnovu za dalje unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Republike Srbije i Republike Jermenije. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je pravnoj regulativi i potpisivanju bilateralnih sporazuma.

Šef srpske diplomatije je oceno da su bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski, ali da nisu dovoljno razvijeni, tako da je potrebno intenzivirati politiki dijalog, čemu poseno doprinose posete na visokom i najvišem nivou.

Jermenska strana je posebno izrazila veliko zadovoljstvo zbog odluke Republike Srbije da uskoro otvori Ambasadu Jerevanu, što će svakako doprineti daljem razvoju odnosa između država i naroda dve zemlje.

Izvor: RTS

DačićJermenijasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva