:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 26, 2021   21:32

0

17

Bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Tom prilikom predsednik Vučić je svom kolegi predsedniku Erdoganu čestitao 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu.

Dvojica sagovornika su razmenili iskustva u borbi protiv korona virusa i ponovo istakli da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom. Oni su izrazili nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

S tim u vezi, predsednik Vučić je obavestio predsednika Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije. Predsednik Erdogan je rekao da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona. Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj  uvećavati. Predsednik Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i autoput između Beograda i Sarajeva.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor, navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?