:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Mart 01, 2022   20:24

0

142

Bilčik i Fajon pozvali Srbiju da se uskladi sa EU sankcijama

Evroparlamentarci Vladimir Bilčkik i Tanja Fajon pozvali su Srbiju da se ”u potpunosti” uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU ”uključujući i sankcije protiv režima u Rusiji”.

 

”Očekujemo da se Srbija u potpunosti uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, uključujući sankcije usvojene protiv režima u Rusiji. Ovo vidimo kao važan i hitan signal da Srbija podržava principe i vrednosti Evropske unije i da je posvećena zajedničkom radu sa evropskim partnerima u pravcu mira”, navode Bilčki i Fajon u zajedničkom saopštenju.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i šefica parlamentarne Delegacije za odnose sa Srbijom nakon današnjeg usvajanja Rezolucije EP o ruskoj agresiji na Ukrajinu, poručuju da je jedinstvo međunarodne zajednice u suprotstavljanju Putinovoj agresiji na Ukrajinu od suštinskog značaja za svaki pokušaj da se podstakne mir i da se izbegne širenje rata Kremlja.

Bilčik i Fajon zaključuju da se međunarodna situacija dramatično promenila od prošle nedelje i da "nema mesta za povlađivanje agresoru"

Izvor: T a n j u g

EUsankcijeRusijaTanja FajonVladimir BilčikSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva