:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2022   10:57

0

106

Bilčik i Picula pozdravili mirnu ustavnu tranziciju u Crnoj Gori

Crnogorski lideri moraju brzo da krenu u formiranje nove vlade i imenovanje predsednika Skupštine, saopštili su izvestilac EU za Crnu Goru, Tonino Picula i predsedavajući parlamentarng Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vladimir Bilčik.

 

"Kontinuirano pratimo razvoj političkih dešavanja u Crnoj Gori i pohvaljujemo mirne i ustavne tranzicije. Pozivamo na nastavak poštovanja demokratskih procesa, normi i standarda tokom ovih vremena", poručili su evropski zvaničnici.

Ističu da kreiranje puta ka stabilnoj parlamentarnoj većini i napredak Crne Gore na procesu reformi prestavlja ključnu stvar.

"Politička neaktivnost limitira reformsku agendu države i njene EU ambicije. Crna Gora je najdalje odmakla među kandidatima za EU i već je deo NATO. Neophodna joj je predvidljiva i stabilna parlamentarna većina i proevropska vlada koja će je uvesti u EU", naveli su u zajedničkom saopštenju Picula i Bilčić, prenela je podgorička Pobjeda.

Podržaće, kako navode, političke odluke koje se baziraju na evropskim standardima i vrednostima odražavajući volju građana.

"Članstvo u EU, naposletku, i jeste želja ogromne većine građana Crne Gore", smatraju Bilčik i Picula.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraVladimir BilčikEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva