:

:

TV Most

Foto: EU

clock

Septembar 15, 2021   14:22

0

32

Bilčik: Neuspeh na Zapadnom Balkanu nije opcija za EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, poručio je danas da neuspeh EU na Zapadnom Balkanu nije opcija i istakao jasnu poruku Ursule fon der Lajen da su angažman i investicija EU u evropsku budućost Zapadnog Balkana .

Investicija ubudućnost EU, kazao je, treba da ođekne ne samo u regionu kao ohrabrenje i posvećenost, već i širom 27 država članica EU.

Države članice su, istakao je, te koje svojom političkom opredeljenošću i angažmanom drže ključeve proširenja i pristupanja zemalja Zapadnog Balkna.

Neposredno posle govora predsednice EK o Stanju EU, Bilčik je poručio da i Zapadni Balkana, ali i EU imaju mnogo posla da urade, a da neuspeh nije opcija.

”Reči Ursule fon der Lajen su ohrabrujuće. Ne smemo da izneverimo naše obećanje o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkna dato još pre 20 godina. Ako će EU da ima važnu ulogu globalno onda ne sme da ne uspe u svom najbližem okruženju, i to treba da bude ključni zadatak za Evropsku spoljnopolitičku službu”, kaže Bilčik.

On je nagalsio da Zapadni Balkna ima monogo angažovanih prijatelja u Evropskom parlamentu i pozvao sve druge institucije EU, a posebno nacionalne vlasti država članica da se priključe toj podršci.

Izvor: Танјуг

BilčikEUZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?