:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2022   13:22

0

187

Bilčik o Vulinu u Moskvi: Srbija da uskladi politiku sa EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da će tempo pristupanja Srbije EU odrediti potpuno uskladivanje sa spoljnom, bezbednosnom i odbrambenom politikom EU, što uključuje uvođenje sankcija Rusiji, kao i normalizaciju "odnosa Srbije sa Kosovom".

Bilčik je ovo naveo na Tviteru reagujući na posetu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina Moskvi i, ne pominjući eksplicitno njegovo ime, naveo da kada, kako tvrdi, "član srpske vlade šalje poruke protiv EU tokom zvanične posete Moskvi, svi u Evropi to primete".

"Svaki napredak na evropskom putu Srbije može se zasnivati samo na istinskoj i doslednoj posvećenosti evropskim principima, vrednostima i politikama", poručio je Bilčik.

On je dodao da će "potpuno uskladivanje sa spoljnom, bezbednosnom i odbrambenom politikom EU, uključujući sankcije Rusiji, kao i normalizaciju odnosa Srbije sa Kosovom, odrediti tempo pristupanja EU".

Bilčik je naglasio na Tviteru da je to nešto što Evropski parlament stalno poručuje i da je uključeno u njegov izveštaj o Srbiji za 2021. godinu, koji je velikom većinom usvojen prošlog meseca u Strazburu.

Vulin se tokom jučerašnje posete Moskvi sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim i drugim ruskim zvaničnicima.

Izvor: T a n j u g; Foto: EU

BilčikVulinEURusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva