:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2022   9:21

0

115

Bisenić: Ekonomski forum u Davosu specifičan, aktivnije se uključio u pitanja Zapadnog Balkana

Diplomata Dragan Bisenić izjavio je za Juronjuz da je ovogodišnji Ekonomski forum u Davosu, bio specifičan po mnogim pitanjima i da je bio više politički, nego ekonosmki. On je istakao da je dobro što se Forum aktivnije uključio u pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana.
 

Bisenić je rekao da je ovogodišnji skup bio specifičan po dve stvari. Prvo je to što se održava leti, a ne zimi zbog čega je bilo upola manje učesnika i bila je drugačija atmosfera.

"Drugo važno obeležje je militarizacija tema kojima se Davos bavi. Sada se direktno govori o ratu. Možda je prethodni tajming bio drugačiji, jer se forum održavao neposredno pre Minhenske bezbednosne konferencije", rekao je Bisenić.

Komentarišući učešće Srbije na ovogodišnjem forumu u Davosu Bisenić kaže da je dobro što je zemlja predstavljena na ovakvom skupu. Podseća da je prvi put obimnija delegacija Srbije bila u Davosu 2010. godine.

Dodao je i da je važno što Svetski ekonomski forum u poslednjih četiri ili pet godina ima redovnu raspravu o Zapadnom Balkanu i što se aktivnije uključio u pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana na stimulativan način.

"Ipak ćete na Svetskom ekonomskom forumu čuti najmodernije ideje, ekonomske, tehnološke i finansijske. I za jednu malu zemlju kao što je Srbija je velia stvar da njeni predstavnici učestvuju", ocenio je Bisenić.  

Izvor: Kosovo Onlajn

Dragan BisenićDavosZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva