:

:

TV Most

Foto: RTS

SAD

clock

Septembar 23, 2023   8:18

0

70

Bivši agent FBI priznao da je dobio 225.000 dolara od albanskog obaveštajca

Čarls Mekgonigal, bivši viši agent FBI, izjasnio se krivim po optužbi da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Čarls Mekgonigal, koji je vodio kontraobaveštajno odeljenje FBI u Njujorku pre penzionisanja 2018. godine, izjasnio se krivim po optužbi za prikrivanje materijalne činjenice.

Mekgonigal je priznao da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.

Putovanja su bila osmišljena tako da pripreme teren za konsultantski posao koji su planirali da započnu kada Mekgonigal napusti FBI, rekao je sudiji bivši agent.

U kratkoj izjavi na sudu, Mekgonigal se izvinio FBI. “Ovo nije situacija u kojoj sam želeo da budem“, rekao je Mekgonigal.

Za optužbu za prikrivanje može se dobiti najviše pet godina zatvora, ali će tužioci verovatno tražiti blažu kaznu u sklopu sporazuma o priznanju krivice.

Sve ostale optužbe protiv njega su odbačene, preneo je Rojters.

Mekgonigal je već priznao krivicu po optužbi za zaveru u posebnom saveznom slučaju na Menhetnu u vezi sa njegovim radom za ruskog oligarha Olega Deripasku, dok je Deripaska bio pod sankcijama SAD.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva