:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2020   21:57

0

101

Bivši predsednik sudija Euleksa tvrdi da je bilo pretnji zaštićenim svedocima i mešanja u istrage

Kancelarija Euleksa na Kosovu reagovala je nakon vesti da je bivši predsednik sudija Euleksa Malkom Simons još 16. jula poslao pismo poslanicima Odbora za pravosuđe Skupštine Kosova, tražeći da podnese izveštaj u vezi sa informacijama koje ima o mešanju u istrage, prenosi Gazeta Ekspres.

"Simons je 2019. godine pokrenuo pravni postupak pred Međunarodnim sudom za zapošljavanje u Velikoj Britaniji protiv svog poslodavca u Velikoj Britaniji u kojem se ponovo pozvao na iste optužbe protiv Euleksa. Tribunal za rad odbacio je Simonsovu tvrdnju da je Euleks učestvovao u ovim postupcima", navodi se u objavi Euleksa na Tviter nalogu.

Kako se ističe, kada je Simonsu data prilika da potkrepi svoje navode, nije pružio istražnom timu predvođenom penzionisanim sudijom Evropskog suda pravde nijedan dokaz koji bi potkrepio njegove navode.

Gazeta Ekspres objavila je ranije danas pismo koje je Simons poslao Skupštini Kosova. U ovom pismu Simons govori o poslu koji je radio u Euleksu, svom imenovanju i kaže da je tokom svog mandata bio obavešten o tim kršenjima.

"Tokom mog mandata na mestu predsednika Euleskovih sudija, osobe koje su odgovorne za sprovođenje pravde su me obaveštavale o ozbiljnim kršenjima, uključujući i izvršenje krivičnih dela", istakao je Simons.

Simons je, dodaje se, voljan da svedoči o ovim pitanjima, pominjući neka kršenja koja su se prema njegovim rečima dogodila, kao što su: mešanje u istrage, pretnje zaštićenim svedocima, pokušaji manipulacije sudskim većem, pokušaji mešanja u suđenja, prikrivanje dokaza, manipulacija dokazima, pokušaji ometanja istraga itd...

Izvor: Kosovo Onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva