:

:

TV Most

clock

April 27, 2019   14:59

0

180

Blagojević: Do kraja 2021. šest novih stradiona

Srbija će do kraja 2021. dobiti šest novih i tri potpuno rekonstruisana fudbalska stadiona, izjavio je direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

"Pored već najavljene izgradnje nacionalnog stadiona u Surčinu, koji će imati 65.000 mesta, država Srbija će ozbiljno da se posveti modernijem izgledu devet pomenutih i dodatnoj rekonstrukciji objekata na kojima igraju Partizan i Crvena zvezda", rekao je Blagojević za "Večernje novosti".

On je precizirao da će nove stadione dobiti Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje, što praktično znači rušenje postojećih, dotrajalih objekata i izgradnju potpuno novih objekata na istim lokacijama.

Blagojević je naveo da će fudbalski objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

"Pošto je Srbija sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom već odlučila da podnese kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva 2030. godine, novoizgrađeni ili rekonstruisani stadioni bi, sa pratećom saobraćajnom i hotelskom infrastrukturom, bili glavna preporuka za izlaz na najveću fudbalski scenu", kaže Blagojević.

On je dodao i da je procena da će cena potpune izgradnje šest novih stadiona iznositi 1.500 evra po jednom mestu.

Izvor: T a n j u g

stadioniSrbijaizgradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva