:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2019   8:09

0

271

Blic: Merkel i Makron pritiskaju Tačija i Haradinaja

Predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održaće niz nezvaničnih sastanaka sa političkim predstavnicima Prištine, Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u Parizu, piše Blic.

Kako kaže izvor lista iz diplomatskih krugova, nekoliko sastanaka je već održano. Kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron nemaju više prostora za kiks: još jedan susret regionalnih lidera bez ikakvog rezultata, kao onaj u Berlinu, bio bi njihov debakl.

"Prethodnih dana već su održani sastanci ispod žita sa rukovodstvom Prištine. Berlin i Pariz pokušavaju da izvrše pritisak na Haradinaja i Tačija da popuste i povuku takse kako bi mogao da se napravi makar mali korak napred u pregovorima dve strane", ističe sagovornik lista.

Dve najveće evropske sile ne smeju sebi da dozvole sramotu koja se dogodila u Berlinu kada su u Nemačku doveli sve regionalne lidere, kasnije se ispostavilo na ekskurziju bez rezultata.

Bez garancija da će se napraviti neki pomak, sastanak u Parizu neće biti održan, kaže izvor Blica i dodaje da je Zapadu ostalo jos nekoliko dana da ubede svoje sagovornike u Prištini.

Izvor: T a n j u g

MerkelMakronHaradinajTačiPrištinasastanak u Parizu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva