:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   8:16

0

982

Blic: Na spisku za hapšenje na severu Kosova i Metohije ukupno 46 osoba

Na spisku za hapšenje na severu KiM nalazi se ukupno 46 lica, među kojima su policajci i civili srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti, a na istrazi i lociranju osumnjičenih, osim kosovskih institucija, radila su i dva pripadnika misije Euleks, piše "Blic".

List navodi da je imao uvid u spisak kosovskog tužilaštva na kojem se nalaze imena svih koji se sumnjiče za šverc, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita i korupciju.

Od ukupno 46 osumnjičenih, 25 je Srba, od tog broja 20 su policajci pripadnici različitih jedinica, a pet civili, vlasnici firmi na severu KiM. Ostalih 21 su Albanci i Bošnjaci.

Pozivajući se na neimenovane izvore jedne od, kako se navodi, uticajnih ambasada u Prištini i visokopozicioniranog službenika Euleksa, list piše da je istraga protiv policajaca otpočeta prošle godine u aprilu.

Policajci, među kojima i pripadnici granične policije, praćeni su i bili obuhvaćeni "operativnim planom za šverc koji je sprovođen i na severu i jugu Kosova".

"Tužilaštvo ima i zaštićene svedoke iz redova policije, a njihova svedočenja vezana su za mito koji je dobijan od preduzetnika. U celoj akciji učestvovala su i dva pripadnika misije EU", tvrdi izvor lista iz Euleksa. Dodaje se da obojica dobro govore srpski, rade u civilu i više godina rade u Euleksu.

Izvor: T a n j u g ,Blic

EUKiMhapšenjaEuleks
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva