:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 06, 2019   9:27

0

136

Blic: Nova runda dijaloga - ocenjivanje napretka i primena

Ocenjivanje napretka dijaloga i završni koraci koji su neophodni za punu primenu svih obaveza pred izbore 2020. godine biće okosnica poslednje runde razgovora o poboljšanju izbornih uslova koja će biti održana sledeće sedmice u Skupštini Srbije, piše danas "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

 

Medijatori u ime Evropskog parlamenta, kako je listu potvrđeno, biće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruzivanje Srbije i EU, Vladimir Bilčik, stalni izvestilac EP za Srbiju i diplomata Knut Flekenštajn.
Posle ove runde dijaloga, planirana je konferencija za novinare, a kako navodi izvor lista, biće održane dve značajne sesije.
"Jedna će biti fokusirana na ocenjivanje napretka u dosadašnjem izvršavanju obaveza, a na drugoj sesiji će kako je planirano, biti raspravljano o završnim koracima ka punoj implementaciji svih obaveza pred izbore", napominje sagovornik.
Poslednja runda dijaloga započeće kao i prethodne dve večerom koja je planirana za 12. decembar, a nastaviće se 13. decembra.
"Popodne je planirana završna konferencija za štampu. Ponovo ćemo pozvati Savez da se odvojeno sastane sa nama pre dijaloga", navodi izvor iz Brisela.
Lider LDP Čedomir Jovanović za "Blic" kaže da neće otići na poslednju rundu razgovora i dodaje da mu posrednici nisu potrebni za tu vrstu razgovora sa ljudima iz vlasti.
"Nisam ih ni zvao, zvali su ih oni koji sada ne dolaze na zvanične sastanke već se sastaju po hotelskim lobijima sa njima", kaže Jovanović.
Portparol LSV Aleksandar Marton kaže za "Blic" da će tek doneti odluku o dolasku, jer ne žele da budu ikebane.
Predstavnici vlasti nisu sporni, a šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević za Blic kaže da očekuje da će EU diplomate evidentirati pomake.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva