:

:

TV Most

Foto: NATO

clock

Decembar 23, 2021   19:32

0

127

Blinken i Stoltenberg razmatrali NATO pristup Rusiji

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je danas sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kako bi razmotrili situaciju oko gomilanja ruskih trupa na granicama Ukrajine, saopštio je američki Stejt department.

„Blinken i Stoltenberg su razgovarali o dvostrukom pristupu NATO Rusiji, uz napomenu da Alijansa ostaje spremna za smislen dijalog sa Rusijom, ali i ujedinjena u odbrani i zaštiti saveznika“, saopštio je danas Stejt department, prenosi Rojters.

NATO će nastojati da pokrene ozbiljne razgovore sa Moskvom početkom sledeće godine kako bi se smanjile tenzije zbog gomilanja ruskih oružanih snaga na granici sa Ukrajinom, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Ruski predsednik Vladimir Putin takođe je danas izrazio nadu u konstruktivne razgovore sa Vašingtonom i Briselom o bezbednosnim garancijama koje je tražila Rusija, jer, kako je rekao, postoje naznake da je Zapad spreman da sarađuje o tom pitanju.

"Rusija želi da izbegne sukob sa Ukrajinom i Zapadom", poručio je danas Putin na tradicionalnoj velikoj godišnjoj konferenciji za novinare, navodi Rojters.

Izvor: T a n j u g

Jens StoltenbergEntoni BlinkenNATORusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva