:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 07, 2022   14:27

0

167

Bocan-Harčenko o Selakovićevoj poseti Moskvi

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je Srbija prihvatila poziv ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću da poseti Rusiju.

 

"Srbija je, s velikim zadovoljstvom i očekivanjima, prihvatila poziv ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću da poseti Rusiju...Predsednik je izdao instrukcije za organizovanje posete", rekao je Bocan-Harčenko za TV Rusija-24, a preneo TASS.

Na jučerašnjem sastanku ruskog ambasadora i predsednika Srbije Aleksandra Vučića rečeno je da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, kako je saopštila pres služba predsednika Srbije.

Lavrov je i juče na konferenciji za novinare rekao da je ministra Selakovića pozvao da u najskorije vreme poseti Rusiju.

Lavrov juče nije mogao da doputuje u posetu Srbiji pošto su Severna Makedonija, Crna Gora i Bugarska zabranile prelet aviona ruske delegacije na putu za Beograd.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Bocan-HarčenkoSergej LavrovNikola Selaković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva