:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2020   20:12

0

166

Bocan-Harčenko: U toku pregovori o isporuci 'Sputnjika 5' Srbiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da su u toku pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci ruske vakcine "Sputnjik 5" Srbiji, kao i da u našu zemlju uskoro stiže određena količina tih vakcina za laboratorijsku kontrolu.

"Kao što je naglasio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Rusija se zalaže za to da efikasne i bezbedne vakcine protiv virusa korone budu dostupne svima u svetu, pa je spremna da isporuči drugim zemljama preparate koje su razradili ruski naučnici. Trenutno su pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci u Srbiju ruske vakcine 'Sputnjik 5' u razvijenoj fazi. Po njihovom završetku će biti poznati svi modaliteti isporuke, odnosno termini i količina doza", rekao je kaže Bocan-Harčenko za 'Kurir'.

Detaljno su sva ta pitanja, kako je dodao, na veoma konstruktivan način razmotrili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov tokom njihovog razgovora 30. novembra.

Bocan-Harčenko kaže da se razmatra i mogućnost da se "Sputnjik 5" proizvodi u Srbiji.

"U vezi sa interesovanjem srpske strane razmatra se i mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine 'Sputnjik 5' u Srbiji. Ali, naravno, to zahteva više vremena, jer se radi i o transferu tehnologija i o pripremi stručnjaka", kaže on.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Bocan-HarčenkovakcinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva