:

:

TV Most

clock

Oktobar 26, 2015   12:05

0

131

Bogdanović osvojila zlatnu medalju

Bogdanovićeva je ponovila uspeh od pre dve godine i donela Srbiji novo zlatno odličje.

Ona je u finalu savladala Ruskinju Angelinu Lušnjikovu sa 7:1, nakon što je prethodno u polufinalu bila bolja od Lidije Garsije iz Španije (5:2), a u četvrtfinalu od Italijanke Kjimeti (10:2).

Posle izuzetno uspešne sezone u seniorskoj konkurenciji, Tijana je otišla u Letoniju da pomogne drugarima iz juniorske reprezentacije i da se zvanično oprosti od juniorske konkurencije, što je učinila na najbolji mogući način.

"Nije bilo lako osvojiti juniorsko evropsko zlato, svi su došli spremni i sa istim ciljevima, ali drago mi je da sam uspela da po drugi put osvojim titulu. Poslednja godina u juniorima završena je na najbolji mogući način. Ovo je samo još jedna stanica na putu za Rio kroz koji me vode moji treneri, prijatelji i porodica kojima sam beskrajno zahvalna", rekla je 17. godišnja Bogdanovićeva, a prenosi tekvondo klub Galeb.

Dva dana ranije Nikola Đurđević je u kategoriji do 63 kilograma osvojio srebrnu medalju.

Bogdanovićeva već u sredu putuje u Egipat na pripreme sa Milicom Mandić i trenerom Draganom Jovićem, kao deo priprema za evropske kvalifikacije, a zatim će učestvovati na finalnom Gran priju u Meksiku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva