:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2019   14:34

0

580

Bogu dali jednog anđela, a on poslao krst na drvetu

Da priroda stvara neobične slike, daje i uzma, pokazje nam priča bračnog para Novice i Ljubice Cuckića, raseljenih lica iz Gnjilana koji žive u Šilovu. U njihovoj kući na prerezanom stablu ukazao se krst. Na ovaj znak gledaju kao na dar sa neba da prežive bol nakon smrti sina.

Porodica Cuckić je pre tri godine pripremajući drva za ogrev pronašla drvo na kojem se pojavio znak krsta. Smatraju da su oni Bogu dali jednog anđela, a da im je on poslao jedno ovakvo drvo.

„Bog je poslao, mi smo ga našli, ali ja mislim da nas je Bog darovao time što smo mi prvi ovde napravili kuću kada je bilo najteže. Ovde je bilo polje, a sada ima oko 15 kuća oko nas. I verujem da smo mi Bogu poklonili jednog anđela kome se za nekoliko dana navršava 10 godina od kada nas je napustio“, priča koroz suze neutešna majka Ljubica.

Ljubica je sa porodicom posle 17. marta 2004. godine svoje sklonište pronašla u Šilovu, selu nadomak Gnjilana. Tu živi sa suprugom Novicom i sinom Dušanom. Sa knedlom u grlu i suzama koje ne može da sakrije priseća se dana kada je njen sin Zlatko izgubio bitku sa opakom bolešću.  Krst na drvetu tumači kao poruku koja je došla sa neba.

Krst kao znak da lakše žive sa tugom

„Zlatko je pre smrti uzeo krst u crkvu da bude kum, ali nije mogao da ga vrati, jer je završio. Možda ima neka sila koja je dala i ovo da imamo, a njega da nemamo“, kazuje nam Ljubica svoju tugu  zahvalna što smo joj otvorili vrata baš nekoliko dana pre desetogodišnice Zlatkove smrti.

Učiteljicu Ljubicu deca u Šilovu obožavaju, čak joj dolaze i kod kuće da se druže. Ljubica utehu pronalazi upravo u njima i u svom sinu Dušanu. Dušan i pored dijebetesa i malih smetnji u razvoju, dobro se snalazi sa tehnikom, a medije obožava. Ima i svoje najomiljenije voditeljke. Poslao je poruku voditeljki televizije Pink Dei Đurđević da ozdravi.

Neutešna majka Ljubica  ima poruku za sve preostale Srbe na Kosovu i Metohiji.

„To sve boli. Ali, ovde je ostala vera, ostali su samo krst i slava. Noćas je zasluga svetog Arhangela, ljudi će da idu jedno kod drugo i to će narod da održi. Jer to je narod održalo 500 godina, a verujem da će i dalje da održi. Ako čovek ima veru, onda će sve da pobedi“, poručuje učiteljica Ljubica.

Cuckići su za ovaj znak koji je priroda iscrtala po drvetu emotivno vezani. Kažu da im pomaže da žive sa tugom, koja je i posle deset godina ista kao i prvog dana. Na odlasku nam učiteljica Ljubica poklanja ružu iz svoje bašte, sa željom da joj ponovo dođemo. Da popričamo i podsetimo je na njenog Zlatka, koga društvo u Šilovu pamti kao dobrog prijatelja i druga.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva