:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 16, 2020   22:25

0

210

Bojović sa socijalno ugroženim porodicama u Novom Brdu

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas, u popodnevnim časovima, socijalno ugrožene porodice u opštini Novo Brdo, koja je jedna od teritorijalno najvećih na Kosovu, ali istovremeno i jedna od najsiromašnijih.

U razgovoru sa Radomirom Perićem iz Jasenovika, u čijem porodičnom domaćinstvu je šestoro članova, Bojović je obećao da će se preko Kancelarije za KiM iznaći sredstva za kopanje bunara, s obzirom da je nedostatak vode jedan od najvećih problema srpskih familija u ovom delu opštine.
 
“Srbija će učiniti maksimalne napore kako bi pomogla svom stanovništvu, a naročito socijalno ugroženima, uz istovremene finansijske podsticaje za sve one koji žele da se bave poljoprivredom”, rekao je Bojović.
 
U poseti familiji Živojina Stevanovića u naselju Šumaci, Bojović je uručio poklon Kancelarije za KiM u računarskoj opremi i razgovarao sa domaćinima, kojima je neophodan motokultivator i kosačica, o potrebama i problemima Srba u ovom delu KiM.
 
Bojović je na kraju posete razgovarao i sa Brankom Trajkovićem iz gnjilanskog sela Poneš koji se uspešno bavi stočarstvom i poljoprivredom, kojem je, za dalji razvoj, potrebna savremena poljoprivredna mehanizacija.

Izvor: RTV Puls

Zoran BojovićKancelarija za KiMKiMNovo Brdo

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva