:

:

TV Most

clock

April 09, 2020   10:40

0

230

Bolja situacija u Novom Pazaru

Situacija u Novom Pazaru bolja je nego prethodnih dana jer je zabeležen značajno manji broj inficiranih u odnosu na ukupan broj testiranih, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rekao je da to pokazuje da će, ako se svi građani budu pridržavali svih mera, biti izbegnut najgori scenario.

"Postojala je strepnja da se Novi Pazar pretvori u novi Vuhan, sada imamo značajno manji broj inficiranih u odnosu na broj testiranih, i od 36 onih koji su se testirali tri su pozitivni na koronu, pokazali su poslednji rezultati", rekao je Ljajić za TV Prva.

On je naveo da je škola „Dva heroja“ opremljena, odnosno da su radovi u završnoj fazi i da će tu biti smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom.

Uslovi su, kaže dobri, sve procedure i radovi biće obavljeni do večeras, a prvi pacijenti će moći da budu smešteni u toku večeri i novi u toku sutrašnjeg dana.

U Novom Pazaru od 29 inficiranih četvoro je dece i od njih niko nema tešku kliničku sliku, rekao je Ljajić i dodao da je jedna osoba na respiratoru.

„Čini mi se da možemo da izrazimo blagi optimizam da sve ovo može da se završi mnogo bolje nego sto se naslućivalo pre nekoliko dana kada je bilo dosta slučajeva nediscipline i ljudi nisu shvatali da je važno da se pridržavaju mera. Poslednjih dana pokazalo se da se pridržavaju i to daje nadu za optimizam“, rekao je ministar.

Dodao je da je 1.706 građana u Novom Pazaru u samoizolaciji.

Izvor: Танјуг

LjajićNovi Pazarkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva