:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2020   7:53

0

66

Bolnice u Beogradu pune, u Šapcu sve više zaraženih

Gotovo da nema kraja Srbije gde ne raste broj zaraženih koronavirusom. Beogradske bolnice su već danima prepune. U kovid sistem od ponedeljka će i prvi put Institut za reumatologiju.

Doktorka Jovana Obrenović rekla je za RTS da je u Hitnoj pomoći tokom noći zabeležen veći broj poziva pacijenta, 1.800 zbog sumnje na kovid infekciju.

Ona je objanila da je temperatura viša od 37.5 povišena temperatura ukuliko se ne lečite od astme i hronične opstruktivne bolesti pluća.

"Svaki momemat sa povišenom temperaturom može da ukaže na kovid zarazu i zato vas molim da to kažete našim kolegama na trijaži ili kol centru, da bi kolege mogle adekvatno da se opreme", rekla je doktorka Obrenović.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je 11 pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku.

Kako je naveo, pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra.

Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt.

Barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, a u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.

Kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta, a sportski centri se pozivaju, da ukoliko je moguće, uvedu rezervacije.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je umrlo još 12 obolelih od kovida 19. Zaraza koronavirusom potvrđena je kod još 354 osobe. Trenutno je na respiratoru 139 pacijenata.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva