:

:

TV Most

Foto: mzv.sk

clock

April 03, 2020   16:21

0

157

Borelj: Lajčak će mi pomoći na pokretanju dijaloga Beograda i Prištine

Šef diplomatije EU Žosep Borelj kaže da je siguran da će novoimenovani Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak odraditi ”odličan posao” pomažući mu u ponovnom pokretanju dijaloga Beograda i Prištine.

 

”Nadam se da će nominacija Miroslava Lajčaka biti profitiabilna investicija”, rekao je Borelj.

Na pitanje T a n j u g a  kada se očekuju i koji će to biti prvi koraci Miroslava Lajčka, Žosep Borelj naglašava da je Specijalni predstavnik imenovan ”jutros i da će odmah početi da radi”.

”Problemi koji sada postoje oko putovanja će sigurno usporiti trenutne napore, ali siguran sam da će on biti sposoban da pomogne u ponovnom pokretnaju dijaloga Beograda i Prištine”, kaže Borelj.

On dodaje da ima puno povrenje u to da će mu Miroslav Lajčak pomoći i u posvećivanju neophodne pažnje dijalogu Beograda i Prištine.

”Na početku mog mandata sam rekao da je to jedan od mojih prioriteta i stvari gde bi mi morali da se popravimo. Možda nismo rešli izraelsko- palestinski problem, ali trebalo bi da budemo u stanju da rešimo problem u našem neopsrednom susedstvu”, kaže Borelj.

Na pitanje T a n j u g a  da li očekuje brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine nakon ukidanja tarifa, a koliko uvođenje recirocitetnih mera može da odmogne tom procesu, Žosep Borelj odgovara da je uklanjanje tarifa ”dobra vest koja će da pomogne”.

Izvor: T a n j u g

Žozep BoreljMiroslav Lajčakdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva