:

:

TV Most

Foto: FB / Bojko Borisov

clock

Jul 09, 2019   11:53

0

272

Borisov Brnabićki: Ja volim Srbe, nisam dobro shvaćen

Premijer Bugarske Bojko Borisov obratio se, nakon sinoćnje večere učesnika Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i objasnio da je njegova izjava u Poznanju pogrešno shvaćena. 

„Ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji, kako su mogli da me tako shvate... Uvek sam govorio 'oni moraju da se pozabave Kosovom'. Nikada nisam govorio ništa drugo. A sada pozivamo ambasadore... A ja ništa nisam rekao“, objasnio je Borisov Brnabić, prenosi Sputnjik. 

Istakao je da nikada nije imao loše namere prema Srbiji i da nije želeo da se meša u unutrašnje poslove. 

„Bila si tamo (u Poznanju). . . Ja se vraćam, a on (Ivica Dačić) kaže da ne treba da delim savete šefu diplomatije... A ja imam najbolje namere prema njemu“, objasnio je Borisov. 

Borisov je ranije rekao da bi budući visoki predstavnik za spoljnu i odbrambenu politiku EU Žozep Borel trebalo da zastupa stav cele Unije, bez obzira što Španija ne priznaje Kosovo. 

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je i ukazao da stav EU nije da je Kosovo nezavisna država i da Borisov mora da poštuje taj stav, a ne da deli savete budućem šefu evropske diplomatije. 

Izvor: T a n j u g

BorisovBrnabićDačićEUKosovoSEECP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva