:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 18, 2020   20:33

0

77

Božović: Optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića nisu potkrepljene dokazima

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović ocenila je da je od samog početka istraga o ubistvu lidera te organizicije Olivera Ivanovića bila "traljava", navodeći da mesto gde je izvršeno ubistvo dvadesetak minuta nije bilo obezbeđeno i da je sve urađeno neprofesionalno.

"Posle dve godine imamo podizanje optužnice, optužena je najbliža Oliverova saradnica, sekretarica Silvana Arsović. U optužnici je terete da je ona isključila kamere u stranačkim prostorijama", rekla je Božović i dodala da "do sada nije dostavljen nijedan dokaz da bi videli odakle potiču dokazi".

Ona je dodala da optužnica, prvo jedna pa onda druga, nisu potkrepljene dokazima.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici. Za pomaganje u ubistvu optuženo je šestoro ljudi među kojima je i Ivanovićeva sekretarica Silvana Arsović. Troje njih - Nedeljko Spasojević, Rade Basara i Marko Rošić dočekaće suđenje u zatvoru.

Na prvom ročištu krajem prošle godine promenjena je optužnica, a na ponovljenom pripremnom ročištu 11. februara optuženi su se izjasnili da nisu krivi, dok je novo ročište zakazano za 16. mart.

Odbrana može do 11. marta da uloži žalbe i prigovore na optužnicu.

Izvor: Radio Kontakt Plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva