:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   7:33

0

110

Božović: Pratimo stanje Amfilohija, pozivamo na molitvu

Pratimo zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija i pozivam ceo srpski narod da se pomoli za njega i da mu snage da dobije ovu veliku bitku, rekao je sinoć ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

On je sinoć za "Novosti" potvrdio da je Amfilohije u teškom stanju i demantovao navode koji su se prethodno pojavili u medijima da je preminuo.

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je u četvrtak uveče da je stanje mitropolita Amfilohija nepromenjeno u odnosu na period ranije u toku dana.

Potom je načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra CG dr Jelena Borovinić-Bojović nešto posle ponoći rekla da se zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u prethodnom danu naglo pogoršalo, ali da je on hemodinamski stabilan.

Ona je u izjavi za portal Mitropolije precizirala da je do pogoršanja mitropolitovog stanja došlo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane korona virusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

"Novosti" su sinoć objavile, a neki listovi preuzeli, informaciju da je mitropolit preminuo, ali su Novosti ubrzo uklonile tu vest sa sajta.

Pojavile su se i informacije da je vladika na respiratoru.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva