:

:

TV Most

clock

April 03, 2015   12:05

0

124

Bramerc: Najvažnije što pre doneti presudu Šešelju

On je u intervujuu za "Dnevni avaz" rekao da očekuje da se i suđenja preostalim haškim optuženicima, posebno Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, završe u predviđenim rokovima.

Bramerc je podsetio da je predsednik suda Teodor Meron i decembru izvestio Savet bezbednosti UN da se presuda Karadžiću očekuje u oktobru ove godine, dok se prvostepena presuda Mladiću očekuje posle marta 2017. godine.


On je podsetio da je Haški tribunal podigao optužnice protiv 10 osoba koje su komandovale i učestvovale u zločinu nad Bošnajcima u Srebrenici, među kojima su Karadžić i Mladić.

"Iako nismo, a nismo ni mogli, krivično da gonimo sve one koji su odgovorni za genocid u Srebrenici, pokazali smo da će oni koji počine

genocid biti pozvani na odgovornost i kažnjeni", istakao je Bramerc, pri tom naglasivši važnost da nacionalni sudovi nastave sa procesuiranjem svih učesnika zločina, koji se još nisu suočili sa pravdom.

On je dodao da potpuno razume kritike koje upućuju članovi udruženja žrtava rata jer i sam smatra da pravosuđe, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, ne ispunjava uvek sva njihova očekivanja.

"Svako pravosudno telo treba da sluša žrtve na svim stranama i da ozbiljno razmisli o njihovim kritikama. Žrtve nas podsećaju da naš rad mnogo znači njima, njihovim porodicama i društvu", zaklučio je glavi haški tužilac.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva