:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 19, 2019   18:56

0

240

Branbić: Stavimo tačku na podele

Ispred zgrade Doma Narodne skupštine, večeras u 18.30 izvođenjem himne zvanično je počeo skup predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije", a ogromnom broju okupljenih iz cele zemlje prva se obratila premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da skup pokazuje da Srbija nije podeljena već jedna i jedinstvena.

 

Premijerka je zahvalila prisutnima na podršci. "Hvala što smo danas svi zajedno u Beogradu", rekla je Brnabićeva.

Zašto smo danas ovde, upitala je premijerka. "Ako mene pitate, onda kažem da smo se okupili da pokažemo da Srbija nije podeljena zemlja, ni podeljeno društvo", rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija je zemlja pristojnih ljudi, gde su važni rad i retzultati rada.

"Nećemo podržati podele, pretnje, vešala, motorne testere, stalne, stalne i stalne podele na botove, sendvičare i na građansku elitu", kaže premijerka.

"Srbija je jedna, ovo je Srbija", istakla je Brnabićeva. Kaže da želi da se stavi tačka na podele i tačka na one koji nas dele.

"Ti koji nas dele su se okupili prošle subote na ovom mestu, a nismo čuli nikavu viziju, već samo uvrede i psovke i pozive na podelu", rekla je premijerka, dodajući da to nije i neće biti Srbija.

Istakla je da je ušla u politiku na poziv Aleksandra Vučića i dodala da je bila počastvovana što ju je pozvao u svoj tim.

"U njemu sam videla potpuno drigačiju posvećenost, drugačiji odnos prema građanima i zemlji, zbog toga sam prihvatila poziv", rekla je Brnabićeva.

"I danas u aprlu kada pogledam šta smo uradili, ozbiljno sam ponosna na naše rezultate - Klinički centar Niš, prvi ikada završeni klinički centar u istriji Srbije, a tu je i naučno-tehnološki park Srbije", rekla je, između ostalog, premijerka. 

Nastavićemo da radimo i pobeđujemo kao jedan tim, zaključila je obraćanje Brnabićeva. 

Aktuelni ministar srpske diplomatije Ivica Dačić počeo je svoje obraćanje duhovitim komentarom: “Ne brinite neću da pevam”.

“Mali je ovaj trg ovde. Treba Beogradu veči da se okupe svbi koji se zalažu za bolju budućnost Srbije. Mi smo bili svedoci da se iz Srbije šalju ružne slike – slike nasilja, upada, pretnji. Svedoci smo želje nekih političkih stranaka i pojedinaca da sa ulice dođu na vlast, da smo slabi, na ivici haosa, nejedinstveni i zato kao spojeni sudovi iz međunarodne zajednice naročito sa zapada, dolaze ultimatumi i pritisci. Ovde želim da kažem Đilas, Jeremić, Obradović imaju medije zapadne, američke, podršku zapadnih zemlaja, imaju sve samo jedno nemaju – narod” rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je taj narod – ovde i da je zato ovaj skup poruka jedinstva i snage srpskoga naroda.

“Srbija je danas jaka. Niko ne može o njoj da donosi odluke a da se o tome ne pita Srbija. Drugačija je od one pre sedam godina” kazao je Dačić i dodao da se u tom periodu izbegao bankrot, uvećao BDP, smanjila nezaposlenost i da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti kosova.

“Srbija je danas čvrst oslonac srpskog naroda i zato pozdravljam sve Srbe koji su došli iz hrvatske, Bosne i Hercegovine, severne Makedonije a naročito sa KOsova i Metpohije” rekao je Dačić.

” Dana Srbiji niko ne sme da preti i da je napada, zato što je danas Srbija jaka” istakao je ministar spoljnih poslova.

On je naglasio da je opozicija svesna da nema nikakve šanse danas, i da je jedini razlog zašto Vučić još nije raspisao izbore odgovornost prema državi i da time “štiti opoziciju od debakla”.

On je poručio ostalim zemljama da ne pomišljaju da pritiskaju Srbiju, a pritisci su posebno izražćeni kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

“Nema predaje bez obzira na pristiske” poručio je dačić i da SRbija želi kompromise i pomirinje ali da je dovoljno jaka da zaštiti svoje građane.

“Možda je do nas i bilo nekih pitanja i dilema, od danas više ih nema. Živela Srbija!” rekao je prvi čovek SPS-a.

Ispred bine, pred parlamentom, sa koje su do pre nekoliko trenutaka sa građanima delili dobre vibracije Bora Ðorđević i njegova "Riblja čorba", stoje najavljeni govornici - ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski, heroj sa Košara, a očekuje se dolazak ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, koji je sleteo u trenutku početka mitinga.

Posle njih, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneće građanima viziju Srbije budućnosti.

Sa njim u prvom redu stoji i 27 mladića koji su sa KiM došli pešice na miting, u znak podrške Vučiću, a predsednik se, u dolasku, u društvu predsednice parlamenta Maje Gojković pozdravio sa njima.

Među Srbima sa KiM je i supruga ubijenog Olivera Ivanovića.

Na miting u Beograd došlo je mnogo ljudi iz cele Srbije, regiona i dijaspore.

Uoči početka govora, na video bimovima emitovama je retrospektiva obilazaka okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koju je predsednik Vučić započeo 7. februara, posetom Pčinjskom okrugu.

Političkom delu mitinga, prethodio je koncert, na kojem su nastupili Aca Lukas i Riblja čorba.

Izvor: T a n j u g, RTS

Budućnost SrbijeAna BrnabićDačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva