Brat Olivera Ivanovića: Prerano govoriti o optužnici, o ubicama i nalogodavcima ni reči

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 03, 2019   14:13

0

195

Brat Olivera Ivanovića: Prerano govoriti o optužnici, o ubicama i nalogodavcima ni reči

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je danas da je prerano govoriti o optužnici koju je kosovsko tužilaštvo podiglo, ali da sve skupa ne uliva previše poverenja jer se o izvršiocima i nalogodavcima ubistva ne govori ništa.

Ivanović je, u izjavi za Kosovo Onlajn, rekao da porodica informacije o toj optužnici ima isključivo iz medija i onoga što se ovih i prethodnih dana saopštavalo putem medija.

“I ovom prilikom činjenice, koje se iznose, su veoma šture, skromne i praktično nedovoljne za neki ozbiljan kritički stav o tome ili konačno zaključivanje. Jedino što se da primetiti je da se pominje jedan niz krivičnih dela koja je ta skupina navodno izvršila i u kontekstu, negde se provlači i onaj element kao organizovano udruženje za vršenje krivičnih dela”, kaže Ivanović.

On navodi da u pobrojavanju tog niza krivičnih dela primećuje da se teško ubistvo stavlja u poslednji plan.

“Moram biti iskren da kažem da mi sve to skupa ne uliva previše poverenja obzirom da se o izvršiocu, nalogodavcu tog ubistva, ne govori ništa. Samim tim nisam sklon tome da očekujem da će ovo urodtiti zadovoljavanjem konačno neke pravde, ko je i zašto ubio Olivera”, istakao je Miroslav Ivanović.

Ivanović je ponovio da je prerano govoriti o svemu tome jer, kako ocenjuje, optužnica još uvek nije ni stala na pravnu snagu ali da je jako važno “da se susretnemo sa svim dokazima koje tužilaštvo ima, da bi bilo šta ozbiljnije mogli o tome da zaključimo”.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje GI SDP u Kosovskoj Mitrovici. 

Izvor: Kosovo online

KiMMiroslav Ivanovićubistvo Olivera Ivanovićaoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva