:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Oktobar 21, 2018   9:21

0

61

Bregzit: Britanske firme pokreću rezervne planove do Božića?

Većina britanskih firmi planira da pokrene svoje rezervne planove do Božića ako ne budu pojašnjeni uslovi Bregzita, upozorila je danas vodeća biznis organizacija u toj zemlji Konfederacija britanskih industrija (Confederation of British Industry – CBI).

Ta organizacija saopštila je da rezervni planovi podrazumevaju mogućnost otkaza, prilagođavanja lanaca snabdevanja izvan U.K, skladištenja robe i preseljenja proizvodnje i usluga u inostranstvo

Kako napominje AP, ovo upozorenje usledilo je usred sve većeg straha da bi Britanija u martu mogla da izađe iz Evropske unije bez bilo kakvog sporazuma o budućim međusobnim odnosima.

Zbog toga bi moglo da dođe do uvođenja carina na britanski izvoz, premeštanja graničnih kontrola i nametanja ograničenja za putnike i radnike, što je potencijalno toksična kombinacija za preduzeća.

„Sada je situacija hitna. Brzina pregovora nadmašena je realnošću koju doživljavaju firme u poslovanju. Ukoliko sporazum o Bregzitu ne bude zaključen do decembra, firme će pokrenuti svoje rezervne planove. Biće izgubljena radna mesta i premeštanja lanaca“, kazala je generalna direktorka CBI-ja Kerolin Ferbeirn.

Pregovori između Britanije i EU došli su do ćorsokaka najvećim delom zbog pitanja kako održati otvorenu granicu između članice EU Republike Irske i Severne Irske koja je sastavni deo Ujedinjenog Kraljevstva, napominje agencija.

CBI je takođe saopštio da 80 odsto firmi tvrdi da je Bregzit već uticao negativno na njihove odluke o investicijama, što je više nego dvostruko više nego prošle godine.

Istraživanja su pokazala da 66 odsto firmi navodi da je Bregzit uticao na atraktivnost Britanije kao mesta za investicije, a da naspram tog broja, 24 odsto njih tvrdi da Bregzit nema uticaj na to, navodi američka agencija.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?