:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Januar 25, 2019   13:19

0

219

Bregzit, na scenu stupila kraljica

Britanska kraljica Elizabeta Druga urgirala je da se poštuju "različite tačke gledišta", kao i da se pronađe zajednički jezik u komentarima koji upućuju na podelu oko Bregzita.

"Dok tražimo nove odgovore u moderno doba, ja više volim isprobane i proverene recepte. Da govorimo dobro jedni o drugima i da poštujemo različite tačke gledišta", istakla je kraljica prilikom govora na Ženskom institutu u Sandringamu.

Kraljica je rekla da se zalaže za okupljanja tokom kojih će se pronaći zajednička osnova i da se ne gubi iz vida veća slika i dodala je da su takvi pristupi bezvremenski i da ih preporučuje svima.

Ova intervenicija kraljice je veoma neuobičajna, piše Si-En-En. Tokom sedam decenija na tronu, bila je odlučna da zadrži modernu tradiciju britanske monarhije – da se ne meša u politiku i ne izražava stavove o spornim pitanjima.

Zakonodavci u Donjem domu treba da glasaju sledeće nedelje za "plan B" premijerke Tereze Mej za izlazak iz Evropske unije nakon što je njen predloženi sporazum odbijen velikom većinom prošle nedelje u Parlamentu.

U međuvremenu, debata o Bregzitu postala je sve žustrija, jer je sve bliži 29. mart kada Velika Britanija treba da napusti EU.

Izvor: RTS, CNN, BBC

kraljica ElizabetaEngeskaBregzit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva