:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 08, 2015   12:05

0

118

Brezovica je u svojini Republike Srbije

"Dobro, ako to podržavate i ako je baš benčmark predati Gazivode, onda kažem - ne dam Gazivode, pa da vidim šta ćete dalje. Možda ćete mene da smenite, imate dovoljno medija pod kontrolom u Srbiji, imate dovoljno onih koji lažu svaki dan u vaše ime, ja vam kažem ne dam Gazivode i to ću da kažem Frederiki Mogerini ako uopšte budem išao u Brisel 13.", poručio je Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je za Srbiju hapšenje radnika na Brezovici teška situacija, te da će Srbija pokušati da plati oglas u nekim od najvećih i najznačajnijih britanskih časopisa u kojem bismo saopštili da nam je oteta imovina na Brezovici, i to uz podršku međunarodne zajednice, a da bi se onda dala jednoj francuskoj kompaniji.

Kako je rekao, juče su uhapšeni ljudi, a da niko ne zna zašto.

"Valjda je Tači ljut što sam rekao da kao predsednik Vlade Srbije imam obavezu da razgovaram sa njim u Briselu, ali da mi se ne ide na zabave i na fudbalske utakmice sa njim, pa su onda nevine ljude koji nisu krivi ni za šta, a krivi su što rade u srpskom javnom preduzeću, uhapsili i to podržava međunarodna zajednica", naveo je Vučić, uz opasku da će svoje računa da polaže našem narodu.

Vlada Srbije danas je, na vanrednoj sednici, usvojila tekst oglasa u kome se potencijalni investitori upozoravaju da je Ski centar "Brezovica" u vlasništvu Republike Srbije i da je odluka o eksproprijaciji tog kompleksa koju su donele vlasti u Prištini - protivzakonita.

"Vlada Republike Srbije je danas na vanredno održanoj sednici utvrdila Zaključak kojim je usvojen tekst oglasa u kojem se upozoravaju potencijalni investitori da je Ski centar "Brezovica" na teritoriji AP Kosovo i Metohija u vlasništvu Republike Srbije i da je odluka o eksproprijaciji ovog kompleksa, koju su donele kosovske institucije, protivzakonita", piše u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić je, predsedavajući vanrednom sednicom Vlade, naglasio da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da iziskuje dodatne napore svih članova Vlade u cilju zaštite interesa Srbije i srpskog naroda, prenela je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva