:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Oktobar 10, 2020   19:31

0

89

Brigadni general Gunter Šopf novi zamenik komandanta KFOR-a

Kosovske snage pod vođstvom NATO-a imaju novog zamenika komandanta. Danas je austrijski brigadni general Gunter Šopf preuzeo drugo mesto u hijerarhiji KFOR-a od švajcarskog brigadnog generala Lorena Mišoa, koji je služio 13 meseci na KiM.

Svečana ceremonija održana je u sedištu KFOR-a, kojom je predsedavao general-major Mikele Risi, komandant kosovskih snaga, saopštio je KFOR.

U oproštajnom govoru general Mišo je istakao svoju savetničku ulogu i istakao svoje česte kontakte sa vojnicima KFOR-a.

Gunter Šopf

Foto: KFOR

„Oblikovati, motivisati i slušati naše žene i muškarce su tri stvari za šta je odvajanje vremena neophodno, jer su oni ti koji su prvi i najvažniji da naše odluke transformišu u akcije“, rekao je on.

General Šopf je od svog prethodnika takođe preuzeo upravljanje „Srebrnom sabljom 2020-2021“, tradicionalnom vežbom KFOR-a za reagovanje u vanrednim situacijama u kojoj će prvi put institucije na KiM imati glavnu ulogu u planiranju i sprovođenju aktivnosti.

KFOR čine 3.500 vojnika iz 26 NATO i partnerskih nacija i posvećen je da doprinose sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja svih građana na Kosovu i Metohiji, u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 iz 1999.

Izvor: TV Most, saopštenje

KFORKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva