:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 08, 2019   20:05

0

190

Britanski parlament 15. januara glasa o sporazumu o Bregzitu

Britanski poslanici počeće 15. januara u 19 sati po lokalnom vremenu glasanje o sporazumu premijerke Tereze Mej i EU o Bregzitu, saopštila je opoziciona Laburistička stranka, pozivajući se na predviđeni plan rasprave.

Petodnevna rasprava o ovom sporazumu počeće sutra, a očekuje se da će se okončati sa više glasanja, od kojih bi svako moglo biti presudno za premijerkine nade da će dobiti odobrenje parlamenta koje je potrebno da bi nastavila sprovođenje svog plana za Bregzit, navodi Rojters.

Premijerka Mej je pre dva dana upozorila da u Britaniji niko ne može da kaže šta će se tačno dogoditi ukoliko parlament ne prihvati sporazum o Bregzitu.

„Ako dogovor ne bude usvojen na predstojećem glasanju onda ćemo zapravo biti na nepoznatoj teritoriji. Ne mislim da iko može tačno da kaže šta će se dogoditi u smislu reakcije koju ćemo videti u parlamentu”, rekla je tada Mejova.

Ona je demantovala navode da će po drugi put odložiti glasanje o dogovoru koji reguliše izlazak zemlje iz Evropske unije, prenosi Tanjug.

Britanija bi trebalo da formalno napusti EU u martu 2019. godine.

Izvor: Танјуг

BregzitEUTereza Mej
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva