:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2020   16:51

0

181

Brnabić: Agencija dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Kragujevcu da je nadležna Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila uvoz vakcine proizvođača "Fajzer" te da Srbija od tog partnera očekuje datum prve isporuke.

Brnabić je, nakon što je pustila u rad državni Data centar, kazala da su predstavnici države uvek davali iste informacije oko vakcine, "da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će imati vakcine".

"Mi očekujemo da to bude do kraja ove godine. Želim da se zahvalim Agenciji za lekove i medicinska sredstva. Ona je sinoć dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine u Srbiju. Sad čekamo od partnera iz ''Fajzera'' datum prve isporuke", rekla je predsednica Vlade.

Ona je dodala da pored ugovora sa "Fajzerom", Srbija ima potpisane ugovore i sa kineskim Sinofarmom i ruskim Gamaleja institutom, za vakcinu Sputnjik V.

"Razgovaramo i sa partnerima iz EU o tome da i mi kao i ostale zemlje Zapadnog Balkana dobijemo vakcinu preko EU", rekla je Brnabić i pojasnila da su ''Fajzer'', ''Sinofarm'' i ''Sputnjik V'' vakcine koje "bilateralno pregovara i dogovara Srbija".

Izvor: Танјуг

BrnabićFajzerova vakcinakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva