:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 01, 2020   18:58

0

164

Brnabić: Ako bude potrebe, biće kazni za nenošenje maski

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se planira uvođenje kaznene politike za nepoštovanje mera uvedenih za sprečavanje širenja koronavirusa ukoliko to bude bilo potrebno, i istovremeno očekuje da do toga neće doći i apelujujući na ličnu odgovornost.

Ona je gostujući na televiziji Prva podsetila da je Vlada u ponedeljak donela odluku o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima, javnom gradskom saobraćaju i mestima gde se okuplja veći broj ljudi na manjem prostoru, ali je potvrdila da Srbija, kao nijedna druga država nema dovoljno inspektora koji bi kontrolisali primenu ove odluke.

Zbog toga je kako kaže, važna lična odgovornost u borbi protiv ovog virusa.

Smatra da bi restriktivne mere koje smo imali u martu i aprilu sigurno donele bolje rezultate u sprečavanju širenja kovida 19, ali onda, kako je navela, više bismo imali ekonomski problem - jer više ne bismo imali ekonomiju.

"Ja sam upravo završila razgovor sa MMF-om i o situaciji u Srbiji i u Evropi. Nama je neophodno da ekonomija radi koliko god je moguće i zato više ne želimo da uvodimo onako restriktivne mere", navela je Brnabić.

Napomeunla je da je u Novom Pazaru situacija u potpunosti pod kontrolom, te da je Ministarstvo zdravlja uputilo dodatne medicinske timove u taj grad, kako bi dali podršku i Tutinu.

"Danas smo prebacili sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru za kupovinu još dva dodatna sanitetska vozila kako bi mogla da pomogne i pritekne u pomoć Tutinu", rekla je premijerka, navodeći da je sigurno bilo propusta, ali ima vremena da se priča o odgovornosti, od koje niko ne beži.

Ona je apelovala da se ne politizuje situacija u tom gradu, ističući da je najmanji problem da njoj neko dobacuje.

"Jedino je važno da se pruži adekvatna nega ljudima u Novom Pazaru ili bilo gde u Srbiji i da svi zajedno zaštitimo naše zdravstvene radnike", zaključila je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićkoronavirusNovi Pazar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva