:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2021   9:41

0

156

Brnabić: Cena ruskog gasa odlična vest za građane i privredu

Nisam mogla ni da sanjam da ćemo dobiti produženje važenja cene za gas od Rusije od 270 dolara po kubnom metru i da ćemo dobiti veću količinu gasa, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brmabić.

Ona je gostujući na TV Pink rekla da je cena koju je Srbija juče dobila oko četiri puta manja nego što je cena koju plaćaju neke druge zemlje i za koje kubik gasa košta oko 960 pa i iznad 1.000 dolara.

"To što je predsednik Vučić juče uspeo da dogovori sa predsednikom Putinom, predstavlja veliku sigurnost za naše građane i privredu koji sada ne moraju da razmišljaju šta se dešava sa energetikom u svetu. To može da bude i veliki podsticaj za investitore, jer je za njih velika stvar kada znaju da će u narednom peridou biti gasa i kolika će biti njegova cena", rekla je Brnabić.

Istakla je da se sa predsednikom Vučićem juče čula odmah posle njegovog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da su oni pokrili sve teme i da je ono što je Rusija uradila za Srbiju "veliki gest prijateljstva i partnerstva".

"To je u skladu sa našom politikom i načelom delovanja Srpske napredne stranke jer imamo jasnu viziju da Srbija ide ka Evropskoj uniji ali da jačamo i razvijamo veze sa Rusijom, SAD, Kinom, Turskom i ostalim zemljama", rekla je premijerka.

Na pitanje kakve komentare i reakcije je posle jučerašnjih događaja moguće očekivati na naše sadašnje odnose sa Rusijom, rekla je da veruje da mnogima ovo nije drago, ali kako je istakla sve se svodi na to koliko ste konkurentni a mi jesmo i sada smo dobili krila da možemo da se takmičimo.

Navela je da smo pokazali da se dobro snalazimo u kriznim situacijama i da je za očekivati da će investicije koje se na drugim mestima zatvaraju jer nema gasa, doći u Srbiju.

Izvor: Танјуг

BrnabićVučićPutincena gasa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva