:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 12, 2019   15:34

0

276

Brnabić: Cilj Vlade i Vučića da Srbija u svemu pobeđuje

Cilj Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste da Srbija pobeđuje po kilometrima autoputeva, proizvodnji, broju fabrika, u sportu, kulturi, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić u Kuršumliji, ističući da je cilj zvaničnika Srbije da Srbija pobeđuje u svemu.

Obraćajući se na završnom skupu u Kuršumliji u okviru posete Topličkom okrugu, a u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”, ona je kazala da kada se nalazite u “junačkoj Toplici morate da krenete od prošlosti”.

“Vi ste dali sve da Srbija bude slobodna i da danas možemo da pričamo o budućnosti", navela je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, jedan od najemotivnijih dana kao premijerki bio joj je kada je održana sednica Vlade u Prokuplju i kada je otkriven spomenik Gvozdenom puku, najodlikovanoijoj jedinici srpske vojske u Prvom svetskom.

Postavila je pitanje kako je moguće da Kuršumlija sa tri prelepe banje, sa Ðavoljom varoši i arheološkim nalazištima i blizinom Kopaonika bude siromašna samo zato što nije bilo puteva.

Podsetila je da je pre nekoliko nedelja sa Evropskom investicionom bankom potpisan ugovor o kreditu za auto-put mira koji će povezati Niš, Prokuplje, Kuršumliju, do Merdara, Prištine i albanske luke Drač.

"Nadam se da ćemo početi izgradnju tog autoputa krajem sledeće godine, da završimo projektovanje i krećemo da gradimo prvu deonicu Niš-Pločnik. To će potpuno promeniti sudbinu ovog kraja", rekla je premijerka.

To će, kako je navela, olakšati život građanima i dovođenje stranih investicija, kao i proboj srpskih proizvoda na tržišta.

"Zato je veoma važno što smo završili južni krak Koridora 10 i što završavamo istočni krak i što do kraja oktobra počinjemo i Moravski koridor i autoput Mira”, istakla je Ana Brnabić.

Za sve to, kaže, Vlada Srbije mora da se u parlamentu bori sa opozicijom koja, dodala je, tvrdi da su ti putevi bacanje para.

Naglasila je da će država strateški ulagati i u sve druge sektore, kao što je poljoprivreda, odnosno u sisteme za navodnjavanje, automatske sisteme protivgradne zaštite, elektrifikacije polja.

"U Žitorađi je sproveden jedan od prvih projekata elektrifikacije polja. Osetila sam veliki ponos kada su mi tamošnji poljoprivrednici pokazali kako izgleda lubenica sa i bez sistema za navodnjavanje. Takva treba da bude poljoprivreda u Srbiji", naglasila je Brnabićeva.

Podsetila je da je završena zgrada automatske protivgradne stanice u Valjevu i dodala da će uskoro biti završene i u Bukolji i Užicu i da će nastaviti sa građenjem i dalje.

Kako je navela, država je uložila 20 miliona evra u škole, bolnice, domove zdravlja, javne ustanove, navodnjavanje, autoputeve.

“Ipak od svega toga najvažnije je da znate da smo mi uvek ti za vas, da smo u vašoj službi, da nam je važan svaki pojedinac”, poručila je premijerka.

Premna njenim rečima, na poziv penzionerke Slobodanke Mihajlović iz sela Tmava došla da vidi zašto to mesto nema put.

“Pisala je žena svima, ali niko joj se nije javio, došla je do mene i završili smo to, odnosno ušli smo u realizaciju i obećavam da će biti asfaltiran početkom sledeće godine”, navela je Brnabićeva.

Premijerka kaže i da je važno da svi ministrima, načelnici okruga, direktori državnih agencija, budu svesni toga da su ljudi najvažniji i da su oni tu da rade za građane i za opšte dobro.

“Ići ću u svako selo, svakom moramo da odgovorimo i da mu poklonimo pažnju. Ako imate vremena za ambasadore i strane investotore, morate da imate i za svoje građane. To je najvažnije i to je Vlada kakvu mi želimo”, poručila je premijerka.

Izvor: Танјуг

BrnabićVučićBudućnost SrbijeToplički okrugKuršumlija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva