:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 03, 2019   16:50

0

59

Brnabić: Da batalimo nauku i umetnost? Hvala, nećemo prihvatiti

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas kao "neverovatnu" kritiku ekonomiste Ljubomira Madžara, koji je rekao da su preduzetnici važniji od naučnika ili umetnika i da bi država trebalo da sarađuje sa njima, a ne da ih progoni i zatvara.

"Kakva neverovatna kritika politike Vlade od profesora Ljubomira Madžara", napisala je Brnabić na svom tviter nalogu i upitala da li je kritika upućena zato što Vlada Srbije konačno ulaže u nauku i umetnost, u drugačiju viziju razvoja.

Kako je primetila, Madžar je kritikovao Vladu koja je, navodi, uvela preduzetničko obrazovanje u škole, oslobodila preduzetnike poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja, a što se nauke tiče, poručila je, najrazvijenije zemlje izgrađene su na istraživanju i razvoju.

„Hvala na savetu da batalimo nauku i umetnost koji nećemo prihvatiti“, napisla je Brnabić na tviteru.

Ekonomista Ljubomir Madžar je za list Danas izjavio da su „preduzetnici najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučinici ili umetnici, jer stvaraju nove vrednosti“, kao i da bi država sa njima morala da sarađuje, da ih podstiče, a ne da ih „progoni i zatvara“.

Izvor: Танјуг

Ana BrnabićEkonomiјаPreduzetnici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva