:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 24, 2022   10:56

0

36

Brnabić danas sa predstavnicima "Ne davimo Jadar"

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas u 13 sati imati sastanak sa predstavnicima organizacije "Ne davimo Jadar" iz Gornjih Nedeljica i ponovila da su ukidanjem Uredbe o prostornom planu za projekat "Jadar" ukinuti svi akti u vezi sa Rio Tintom.

 

Brnabić je u Beogradu, na pitanje novinara da li je ukidanjem te uredbe stavljena tačka i na izgradnju rudnika, potvrdno odgovorila.

"Apsolutno je stavljena tačka na to. Ukinut je prostorni plan, ukinuta je radna grupa, ukinuti su svi akti u vezi sa Rio Tintom u smislu dozvola. Dobili smo za to potvrdu i od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine tako da su sve ostalo zaista laži i nemam nameru više da se bavim time", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li neka druga kompanija može da dođe u našu zemlju i napravi rudnik, premijerka je rekla da ne vidi kako bi neka druga kompanija mogla da dođe kada, ističe, ne postoje nikakva druga istražna prava.

"Niko se nije ni prijavio za istražna prava, niti imamo nameru da ih dajemo nekom drugom", podvukla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva