:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 11, 2021   21:08

0

191

Brnabić: Ekonomski pokazatelji bolji od očekivanih

Rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični su i bolji od očekivanih, saopštila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala.

Do dobrih rezultata dovelo je nekoliko činilaca, rečeno je na sednici, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u inostranstvo plasira sve više visokotehnoloških proizvoda, rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu za srpske proizvode iz oblasti poljoprivrede, posebno ratarstva.

Izazovi koji mogu da se pojave tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjnicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije koronavirusa.

"U privredi su trendovi i dalje stabilni, sektor usluga je takođe nastavnio sa oporavkom. Kada je reč o turizmu, tu se tek očekuju bolji rezultati na šta upućuje i činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 podeljenih u januaru, i da interesovanje građana za njih ne jenjava, ocenjeno je na sednici, a navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTS

Ana BrnabićBDP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva